2004
31jan 6feb 5 mars 25mars 29mars 14sept 8okt 11okt 13okt 14okt 17okt 20okt 23okt 26okt 2nov
21nov 23nov 5dec 19dec 22dec 27 dec

2004

 

Lördag 31 Jan
Idag snöar det minsann. Kerstin och jag tog en sväng ner till varvet för att kolla snömängden på presenningen. Ingen fara men det har kommit ett par decimeter nu. Skottade vid trapporna till klubbhuset. Här är en stämningsbild från idag.

Fredag 6 feb
Idag har jag monterat nya el-element i klubbhuset. De gamla hade tagit slut, termostaten hade fastnat och av- och påknappen funkade inte. Ute på parkeringen och inne på varvet var det som en skridskobana, dock väldigt ojämt spolad. Den mesta snön på isen har försvunnit och om det fryser på blir det kanske bra is för skridskoåkning.

Fredag 5 mars
Det har blåst kraftig nordost i veckan så det kan vara en bra idé att titta till båttäckningen.
Nu är alla elementen utbytta i klubbhuset. Vi har numera oljefyllda termostatstyrda element som troligen kommer att minska elförbrukningen en del.
Om ni undrar vad som pågår inne på vänstra toaletten så har golvet blivit utbytt på grund av vattenläckage. Nya underhållsvänliga väggskivor är också uppsatta. Även det högra toalettutrymmet ska renoveras på samma sätt.
Här nedan en miljöbild från renoveringsarbetet

Torsdag 25 mars
Igår var det årsmöte i båtklubben och det var så gott som fullt i klubbhuset.
Ordföranden Uffe föredrog verksamhetsberättelsen för 2003. Linus och Lasse berättade om el- respektive toalett-jobben som vi håller på med. Finanserna var i ordning och ekonomin går fortfarande ihop och vi behöver då inte höja avgifterna i år heller.
Om en månad är det första sjösättningen ...hej å hå vad tiden går...

Måndag 29 mars
Nu har vi fått en smak av våren. Både igår och idag har det varit riktigt skönt väder med sol och ganska varmt. Vid 8-tiden på kvällen var det fortfarande lite dagsvärme kvar i ruffen på båten.
Spridda hammarslag hörs från varvet och det lyser under presenningarna här och där.
Här lyser flitens lampa.....
Flitens lampa lyser på kvällen....

Tisdag 14 september
Nu är sommarn snart över och båten ska upp på land. Det har väl varit en typisk svensk sommar, kallt i både luften och vattnet i början men i augusti fick vi varmare med en hel del sol och över 20 grader i vattnet.

Start i kappseglingen 2004
I helgen var det TSS-dagen med kräftkalas och dan efter var det arbetsdag på varvet. Det var en skön lördag med sol och hyfsat med vind för kappseglingen. Maritza tog hem segern i överlägsen stil. På kvällen satt vi uppe i klubbhuset och åt, drack och sjöng. På arbetsdagen hann vi med en hel del, vi bekämpade växtligheten, ställde i ordning uppställningsplanen för småbåtarna, färdigställde lilla bryggan vid upptagningsrampen, förbättrade inbrottsskyddet på mellanboden m.m.
En dryg tredjedel av medlemmarna ställde upp på arbetsdan och resten hade väl glömt eller hade giltigt förfall kan man tänka.....
Här nedan en bild på segrarna i det vinnande kappseglingslaget.
Kappseglingsresultatet

Fredag 8 okt
Nu har det varit två upptagningshelger med hyfsat väder och varvet börjar fyllas på.
På vädret igår kväll sa dom att det skulle bli kallare än normalt nån vecka framöver med risk för frost på nätterna...ja, det är ju den årstiden nu. På styrelsemötet i måndags diskuterade vi omkring elsäkerheten på varvet och vi såg väl att det fanns en del att åtgärda för att minska riskerna för både person- och båtskador: t.ex. det här med att låta kontakten sitta i elstolpen när man inte är vid båten. Vi beslöt att ta fram en "bruksanvisning" gällande el-säkerhet för varvet och hamnen.


Upptagningsbilder
Här är det koncentration som gäller

och är gäller det också att vara koncentrerad

11okt
Nu sitter man här förkyld och eländig och kan konstatera att i natt var det -1,5 grader. Hoppas nu att ingenting fryser sönder i vattenledningssystemet på varvet....annars blir det bara skurborstar som gäller vid upptagningen och ingen högtryckstvätt. Har man dragit upp utan att "glykolbehandla" motorn är det nog dags att göra detta så fort som möjligt. "Det är charmen med det svenska klimatet"...hmm.... och snart står vi där i långkalsonger och skrapar rutorna...

13okt
Igår var jag nere på varvet och lagade mastvagnen som hade tappat stödet. Det är då märkvärdigt att ingen säger nånting när saker går sönder utan att man upptäcker det av en tillfällighet.
Fick förresten en rätt rolig liten snutt av Berth apropå ruggdunkningar....

14 okt
Kerstin och jag var och hämtade båten på Regal Marin. De har bytt relingslisten som blev skadad i somras i sommarhamnen på Värmdö. Så fick man en liten båt-tur i höstsolen.
Men det börjar dra kallt på sjön.....mössa och storjacka är det som gäller.

17 okt
Idag var det ett riktigt ruskväder vid upptagningen men temperaturen var ju över noll så vi slapp i alla fall snöglopp. Men blött blir det.....När vi skulle använda båtvagnen till lilla slipen så var handvinschen på vagnen ur funktion...det är ju själva f-n att folk inte kan tala om att saker går sönder utan att man ska upptäcka det när man ska använda grejorna. morrrrr....

20okt
Igår svetsade jag fast handtaget till vinschen på lilla slipvagnen innan jag kunde ta upp jollen. Roffe Hedin och jag hjälptes åt att ta upp våra två båtar. Nu är det dags att ta in bryggförtöjningarna till stora båten. Det ligger kvar en hel del förtöjningar på bryggorna...undrar om folk är glömska eller helt enkelt inte bryr sig om sina förtöjningar...

23okt
Idag var det sista upptagningsdagen för säsongen och det blev inget regn som de hade hotat med. Nu är det nästan tomt på bryggorna och snart är det dags att stänga av vattnet innan det fryser. Jonas bygger kajakskjul bredvid mastskjulet.....

Jonas byggmästare

26 okt
Idag har jag stängt av vattnet utomhus. Det är väl dags för en köldknäpp snart och det är onödigt att kranar och kopplingar fryser sönder. Spolade av tälttaket med högtryckstvätten men det är svårt att få riktigt rent. Om bara 6 månader är det sjösättningsdags.........

2 nov
I helgen drog Linus och jag upp en nytillkommen motorbåt. Igår tillverkade jag en stoppbalk till slipvagnen för de skjul-liggare som "envisas" med att ligga med aktern inåt i skjulen. Idag är det lite is på vattnet längst inne vid sliprälsen.....och här ett litet större skepp fångat med kameran under en stadsvandring idag....

af Chapman 2:a nov 2004

21 nov
Helt plötsligt slog kung Bore till och det blev vinter. Nästan 2 decimeter snö ramlade ner och la sig som ett nytvättat täcke över bygden. Var nere och slog av snön från båttäckningen igår. Några båtar på varvet är fortfarande utan täckning....... inte så bra kanske med tanke på frysskador som kan uppstå i däck och runt luckor och rutor.
Här nedan två bilder från de senaste dagarna.. En snöig och en solig dag


23nov
Idag var jag nere på varvet och skottade lite snö. På ett av båthusen hade nocken vikt sig av snötyngden och ett annat höll på att vika sig sidledes. (Ägarna är meddelade)
Det kan vara en bra idé att ta sig ner till varvet och puffa bort snön från täckningen innan den rasar av snötyngden.

5 dec
Tog en sväng på varvet häromdan och den mesta snön har nu smält bort igen. Och snöskyffeln som stod vid dörren till klubbhuset har fått fötter och gått iväg av sig själv så jag har ställt dit en annan. Matti renskrapar folkbåten och limmar träproppar. Det är ganska grått väder just nu .....

19dec
I natt kom det lite snö igen och det är ett par grader kallt. Och snöskyffeln på varvet har återvänt från sin vandring. Snart är det dags att gå ner och klappa fören på båten och önska god jul. I januari drar jag igång navigationskursen och det är dags att köpa materielen nu.

22dec
Nu är köttbullarna rullade och stekta, skinkan ska in i ugnen strax och vörtbrödet gräddas just nu...och ute blåser det. Uppe i Norrland har de stängt Höga Kusten-Bron för det blåser 26 meter per sekund. God Jul på er alla.....

Måndag 27 dec
Här är en liten miljöbild från grillplatsen.

Är puckon tillräckligt kall nu eller....